InicioSociedadeUnha intoxicación alimentaria do catering escolar, probable causa dos nenos hospitalizados en...

Unha intoxicación alimentaria do catering escolar, probable causa dos nenos hospitalizados en Cangas e o Morrazo

Técnicos da Consellería de Sanidade están a realizar análise do menú servido na gardaría .

PUBLICADO O

- Advertisement -

Varios nenos escolarizados nas escolas infantís da Choupana e O Hío, situadas na zona de Cangas do Morrazo, experimentaron unha serie de reaccións alérxicas, probablemente por unha intoxicación alimentaria debido ao menú servizo nos centros.

O primeiro caso foi detectado o pasado venres na Choupana, cando a algúns dos pequenos aparecéronlles varias manchas vermellas no corpo que desaparecían espontaneamente en menos dunha hora. Os profesionais da escola, ante as sospeitas de que a orixe das manchas puidesen ser os alimentos, cambiaron rapidamente o menú servido na segunda quenda de comida.

Precisamente, contabilizouse un caso similar noutra escola infantil da zona, a do Hío, cuxa cociña comparte xestión a través dunha empresa de catering coa da Choupana. Desde a Xunta destacaron a Europa Press que os profesionais do centro “actuaron coa maior axilidade” para asegurar o benestar dos pequenos.

Técnicos da Consellería de Sanidade están a realizar análise do menú servido na gardaría durante ese día, ante a posibilidade de que sexa a causa desta reacción alérxica.

ÚLTIMAS

Caballero prevé unha ocupación do 85% durante a ponte, tras o segundo mellor xuño da historia

O alcalde de Vigo, Abel Caballero, comunicou este venres que a previsión dos hoteis...

Vigo insiste: “O Porriño ten que pagar 5,8 millóns polo canon da auga”

O Concello de Vigo volveu a reclamar ao do Porriño o pago de case 6 millóns de euros pola...

Concentración en Madrid pola morte do vigués morto tras ser golpeado no concerto de Karol G

A Asociación Iniciativa Veciñal en Defensa do Medio Ambiente e contra o Túnel no...

Banco de Alimentos de Vigo reparte máis de 700.000 quilos de comida nos primeiro semestre, un 6,6% menos que hai un ano

A Fundación Provincial Banco de Alimentos de Vigo entregou máis de 705.000 quilos de comida durante...