InicioSociedadeInvestigadores da UVigo propoñen novas estratexias para a xestión sustentable de residuos...

Investigadores da UVigo propoñen novas estratexias para a xestión sustentable de residuos vitivinícolas

A elaboración do viño xera grandes cantidades de residuos, queimándose xeralmente un 40% do total, co que isto implica.

PUBLICADO O

- Advertisement -

Grupos de investigación da Facultade de Ciencias e da Facultade de Ciencias Empresariais e Turismo do campus de Ourense da Universidade de Vigo (UVigo) desenvolveron un proxecto multidisciplinar no que, desde os seus respectivos ámbitos de coñecemento, propuxeron estratexias para a xestión sustentable de residuos vitivinícolas.

Segundo recolle o Diario da Universidade de Vigo (DUVI), a iniciativa estivo financiada pola convocatoria de axudas Inou, realizada pola UVigo co apoio da Deputación de Ourense.

Da Facultade de Ciencias participaron os grupos de investigación Planta, Chan e Aproveitamento de Subproductos e Enxeñaría Química, co investigador Pedro Miguel Ferreira Santos ao frent, e da Facultade de Ciencias Empresariais e Turismo membros do Departamento de Organización de Empresas e Mercadotecnia, con Francisco Javier Sánchez Sellero á cabeza.

“No escenario actual de recursos limitados, millóns de toneladas de residuos e subproductos alimentarios son descartados a nivel mundial pola industria agroalimentaria”, lamentaron os responsables desta iniciativa, indicando que isto supón un “problema ambiental”, ademais de danos económicos e materiais. En concreto, no sector vitivinícola, a elaboración do viño xera grandes cantidades de residuos, queimándose xeralmente un 40% do total, co que isto implica.

Por todo iso, o estudo propón alternativas sustentables para o aproveitamento e a valorización destes desperdicios. As alternativas propostas implican o uso de tecnoloxías innovadoras para separar de forma eficiente os compostos, como a celulosa e outros elementos.

No proxecto tamén se realizou unha avaliación do impacto socioeconómico da revalorización destes desperdicios na provincia de Ourense, propondo a creación dun centro de tratamento para a separación dos mesmos que, ao seu xuízo, xeraría valor para as empresas vitivinícolas e facilitaría o acceso á biomasa como combustible, evitando queimas individualizadas e a contaminación que xeran.

ÚLTIMAS

Concello e deputación acordan reformar a bancada de Gol en Balaídos

A Xunta de Goberno do Concello de Vigo deu este luns luz verde ao...

Tres detidos en Portugal e máis 1.000 quilos de cocaína intervidos nos portos de Sines e Vigo

Unha investigación posta en marcha pola Polícia Judiciária de Portugal e que contou coa cooperación da...

Detectado e eliminado un punto de vertedura de augas residuais en Redondela

Os técnicos do Programa de Control de Verteduras, dependente de Augas de Galicia, detectaron un...

Un atuneiro dunha empresa viguesa, implicado nun naufraxio cun desaparecido nas Galápagos

O atuneiro 'Ría de Aldán', comprado o ano pasado pola viguesa Wofco, viuse implicado nun accidente...