O restaurante MalaSangre Food & Club de Vigo foi designado gañador do III Edición do concurso ‘Mejores Arroces de España 2019, que se celebrou este mércores en Murcia. En concreto, a mellor receita de arroz de España é un “marisqueo e o seu arrociño con infusións e emulsións de mar e terra” é obra do chef Juan David Couñago, segundo informan nun comunicado.
“Quixemos facer un arroz que respecte moito a tradición, pero dándolle unha volta. O segredo está no sofrito e o caldo e, sobre todo, nunha cocción calculada ao milímetro”, explicou Couñago.
Entre os reputados chefs que elixiron este arroz atópase Kiko Moya, que posúe dúas estrelas Michelin no seu restaurante L’Escaleta de Cocentaina (Alacante); Estrella Carrillo, presidenta da Asociación de Restaurantes da Rexión de Murcia e chef do restaurante Santa Ana; Rebeca Hernández, membro de Facyre e chef do restaurante La Berenjena de Chamartín, e Peio Cruz, chef executivo de Unilever Food Solutions, compañía que conta con máis de 200 chefs en todo o mundo que dan resposta aos profesionais da restauración.
Á final do concurso, organizado por Unilever Food Solutions e Knorr co apoio da Federación de Cociñeiros e Reposteros de España (Facyre) e de Hostalaría de España, chegaron receitas de “gran nivel” que mostran a gran variedade de pratos de arroz que existen en España.