O conselleiro do Mar, Alfonso Villares, resaltou este luns o valor da conserva Navalla das Illas Cíes, posta en marcha pola confraría de San Xosé de Cangas (Pontevedra), como modelo de revalorización dos produtos pesqueiros galegos. Este bivalvo supón máis do 23% dos ingresos da lonxa na localidade.
Villares, quen se reuniu cos profesionais do mar de Cangas, sinalou que o futuro do peixe e do marisco galego pasa pola “sustentabilidade” e a “comercialización” tal como o fui esta confraría con este e máis traballos de pesca artesanal e respectuosa co medioambiente –PescadeRías ou PescaenVerde–.
Así mesmo, o conselleiro sinalou que a pesca xera na economía galega un valor engadido bruto (VAB) 25 veces superior ao da Unión Europea e seis veces superior ao de España, polo que reclama “un maior rigor” á hora de realizar cambios normativos.
O titular do Mar tamén lamentou que o seu traballo “non sexa acompañado” por outras administracións, en relación ao recurso que o Goberno central presentou ao Tribunal Constitucional o pasado 10 de outubro porque a lei do litoral de Galicia “invade competencias estatais”.