InicioSociedadeNova campaña de recollida de alimentos na provincia

Nova campaña de recollida de alimentos na provincia

Unhas 500 persoas colaboran na acción esta fin de semana.

PUBLICADO O

- Advertisement -

Uns 500 voluntarios colaborarán na campaña de recollida de alimentos ‘O Zampakilos Solidario’ entre este venres e este sábado en distintas localidades da provincia de Pontevedra.

Así o detallou nun comunicado a Fundación Provincial Banco de Alimentos de Vigo, que participará por cuarto ano consecutivo nesta iniciativa promovida pola empresa Eroski-Vegalsa.

Deste xeito, a acción desenvolverase nunha trintena de establecementos dos que dispón esta cadea de supermercados no Porriño, Mos, Redondela, Baiona, Vilagarcía de Arousa, Soutomaior, Cambados, Lalín e Marín, así como nas cidades de Vigo e Pontevedra.

En concreto, alimentos como leite, cacao, galletas, aceite e conservas son os alimentos máis demandados. Tamén se buscará recoller botes de cristal con vexetais e legumes precocinados dada a pobreza enerxética que padecen algúns dos beneficiarios.

Así mesmo, o Banco de Alimentos de Vigo levará a cabo distintas operacións de recollida de comida nas próximas semanas, para o que precisa da colaboración duns 500 voluntarios.

As persoas interesadas en participar nestas accións poderán inscribirse mediante a páxina web desta entidade (www.bancoalimentosvigo.org) e o seu número de teléfono (986.26.30.22).

ÚLTIMAS

Un falecido e tres feridos nun choque frontal en Redondela: un dos ocupantes quedou atrapado no vehículo

Unha persoa faleceu e outras tres resultaron feridas nunha colisión entre dous vehículos este...

Centos de médicos reclaman en Vigo un estatuto propio: “Non queremos atendervos mal nin con pouco tempo”

Centenares de médicos saíron á rúa este xoves en Vigo para pedir un estatuto...

Ultimato de Caballero á Deputación para a firma do convenio para a piscina de Teis: “Xa non fago paripés”

O alcalde de Vigo, Abel Caballero, expuxo este xoves un ultimato á Deputación de...

‘Gargallada Científica’, científicos da UVigo con alma de divulgadores e corazón de contacontos

Empregar o humor sen renunciar ao rigor, e facelo en galego. Esta é a...