A conselleira do Mar, Rosa Quintana, puxo en valor a innovación do sector da conserva e o “esforzo” realizado polo mesmo para afrontar as dificultades derivadas da pandemia da covid-19.
Así se manifestou este venres en Vigo no marco da entrega do III Premio de Deseño Anfaco-Fundación Banco Sabadell a Laura Campos, unha nova deseñadora gráfica de 23 anos, pola súa proposta de ‘packaging’, segundo trasladaron a Consellería do Mar e a patronal conserveira. O deseño da galardoada utilizarase para estuchar as latas empregadas na campaña de promoción de consumo de conservas de peixe e marisco ‘Cata a Lata’ durante o próximo ano.
Neste contexto, Rosa Quintana eloxiou a capacidade do sector para adaptar a súa estratexia de comercialización nos momentos máis difíciles da pandemia, cando resaltou que afrontaron a procura novas oportunidades de negocio, potenciaron a venda ‘en liña’ e apostaron pola exportación, ademais de cumprir os protocolos sanitarios establecidos.
Así mesmo, reivindicou o “compromiso inquebrantable” e a “responsabilidade” mostrados polo sector durante a pandemia, cando traballou “sen descanso” para “manter o seu nivel de actividade e seguir ofrecendo alimentos de calidade á cidadanía”.
Adicionalmente, a conselleira do Mar puxo o III Premio de Deseño Anfaco-Fundación Banco Sabadell como exemplo da aposta das empresas conserveiras pola innovación e o impulso do consumo destes produtos.