InicioSociedadeVigo acolle un encontro sobre os avances no control do uso de...

Vigo acolle un encontro sobre os avances no control do uso de antioxidantes

Xuntáronse preto dun centenar de investigadores.

PUBLICADO O

- Advertisement -

Preto dun centenar de investigadores presentaron en Vigo avances sobre o control da oxidación lipídica e o uso de antioxidantes, dentro do seu traballo para minimizar os efectos nocivos desta reacción química sobre os alimentos e a saúde.

Tal como se recolle no Diario Oficial da Universidade de Vigo (Duvi), a oxidación lipídica é unha reacción química na natureza cuxas principais consecuencias son a formación de radicais libres, o que degrada os alimentos e inflúe no envellecemento.

“Este proceso ten, por tanto, un importante impacto tanto na saúde alimentaria e humana como na economía, polo que os científicos de todo o mundo traballan para avanzar no control desta reacción”, indica o Duvi.

Moitos destes investigadores reuníronse esta semana en Vigo no 4º Simposio Internacional de Oxidación Lipídica onde o director do comité local organizador, Carlos Bravo, puxo de manifesto que para facer fronte á oxidación se utilizan antioxidantes co obxectivo de controlala. Por iso, as conferencias centráronse nos métodos de avaliación dos devanditos antioxidantes, entre outros temas.

ÚLTIMAS

Última hora #ArgosGeorgia 14 sobreviventes, 9 falecidos e catro desaparecidos

No tráxico incidente ocorrido na mañá do 23 de xullo, o pesqueiro Argos Georgia,...

Vigo e Baiona drecretan un día de loito oficial pola morte dos dous mariñeiros locais falecidos na traxedia do Argos Georgia

O Concello de Baiona decretou un día de loito pola morte do seu veciño...

O pesqueiro vigués ‘Robin M. Lee’ mantense na procura de náufragos do ‘Argos Georgia’

O pesqueiro vigués 'Robin M. Lee' mantense na zona do naufraxio do 'Argos Georgia',...

(Crónica) Luis Fonsi queda abraiado co público de Vigo e coa “fermosa” cidade

"Que levanten a man os noivos e maridos que viñeron a este concerto obrigados...