A Fundación Provincial Banco de Alimentos, con sede en Vigo e delegación en Pontevedra, aumentou nun 12% os produtos entregados á ONG coas que traballa durante o primeiro semestre de 2021 ata alcanzar os 1,1 millóns.
En concreto, repartiu 125.000 quilos máis de alimentos que no primeiros seis meses de 2020, o que apunta a “unha tendencia á alza” das persoas desfavorecidas que requiren axuda por parte da entidade, segundo destacou a mesma.
Neste sentido, a fundación puxo o foco en “os agoiros dun empeoramento dos efectos da crise actual motivada pola pandemia”, que explicou que leva que traballe en novos mecanismos para dar resposta ao incremento da demanda. Para iso, remarcou que a colaboración cidadá e empresarial resultou “esencial” desde o inicio da crise sanitaria.
Ademais, puxo en valor “o éxito sen precedentes” que supuxo a Gran Recollida desenvolvida en novembro de 2020, cando se conseguiron 550.000 quilos de comida. Ademais, sinalou que continúa a adquisición de alimentos mediante os donativos económicos recadados durante esta acción social. Así mesmo, a fundación indicou que manterá a súa actividade en agosto, cando un grupo de voluntarios continuará os labores de repartición de alimentos.