InicioSociedadeVigo acolle un encontro sobre os avances no control do uso de...

Vigo acolle un encontro sobre os avances no control do uso de antioxidantes

Xuntáronse preto dun centenar de investigadores.

PUBLICADO O

- Advertisement -

Preto dun centenar de investigadores presentaron en Vigo avances sobre o control da oxidación lipídica e o uso de antioxidantes, dentro do seu traballo para minimizar os efectos nocivos desta reacción química sobre os alimentos e a saúde.

Tal como se recolle no Diario Oficial da Universidade de Vigo (Duvi), a oxidación lipídica é unha reacción química na natureza cuxas principais consecuencias son a formación de radicais libres, o que degrada os alimentos e inflúe no envellecemento.

“Este proceso ten, por tanto, un importante impacto tanto na saúde alimentaria e humana como na economía, polo que os científicos de todo o mundo traballan para avanzar no control desta reacción”, indica o Duvi.

Moitos destes investigadores reuníronse esta semana en Vigo no 4º Simposio Internacional de Oxidación Lipídica onde o director do comité local organizador, Carlos Bravo, puxo de manifesto que para facer fronte á oxidación se utilizan antioxidantes co obxectivo de controlala. Por iso, as conferencias centráronse nos métodos de avaliación dos devanditos antioxidantes, entre outros temas.

ÚLTIMAS

O Teatro Afundación de Vigo acollerá o 4 de outubro o grupo tributo de The Beatles Abbey Road

O Teatro Afundación de Vigo acollerá o próximo 4 de outubro o grupo tributo...

O BNG de Vigo reclamará en pleno a dimisión de Rueda pola súa “neglixente” xestión nos incendios

O BNG de Vigo reclamará no próximo pleno municipal a dimisión do presidente da...

Detido en menos de 48 horas o presunto autor dun atraco en Vigo

A Policía Nacional detivo esta semana ao suposto autor dun atraco nun supermercado, onde...

Unha noite de violencia en Vigo: agresións nun bar e ataque a un axente con unhas chaves

Un home, de 42 anos de idade, foi detido na madrugada do pasado domingo...