InicioVal MiñorBaionaEmpresas de produtos do mar reivindican a súa contribución á sustentabilidade dos...

Empresas de produtos do mar reivindican a súa contribución á sustentabilidade dos océanos en Baiona

Remarcan que as empresas do sector son as primeiras en combater as malas prácticas, como a pesca ilegal.

PUBLICADO O

- Advertisement -

Representantes e directivos de empresas de produtos do mar reivindicaron a súa contribución á sustentabilidade dos océanos ante a “desinformación” sobre a imaxe e futuro do sector no marco dun congreso celebrado en Baiona.

Neste sentido, o director xeral de Bolton Food, Óscar Vicente, remarcou que as empresas do sector son as primeiras en combater as malas prácticas, como a pesca ilegal, e reclamou que as marcas lideren a promoción de produtos do mar sustentables, segundo recolleu AECOC, que impulsa o XXI Congreso de Produtos do Mar, que conclúe este xoves.

Así, Vicente advertiu de que “sen a conservación dos océanos non hai futuro” e resaltou que “o 54% do crecemento do gran consumo mundial entre 2015 e 2019 vén da venda de produtos sustentables”.

Ademais, o director de Responsabilidade Social Corporativa (RSC) de Pescanova, Anxo Matamoro, apostou pola colaboración con provedores e institucións independentes para garantir a transparencia e rastrexabilidade en procesos vinculados co sector. Matamoro tamén explicou que a empresa busca contar cun 100% de materias primas de orixe pesqueira sustentable en 2030 e reducir un 50% a súa pegada de carbono de face a 2040, así como que a totalidade dos seus envases sexan reciclables en 2025.

Así mesmo, a divulgadora científica, Beatriz Carballos, destacou a importancia de trasladar ao consumidor as prácticas e as virtudes dos produtos, en especial en relación á sustentabilidade e aspectos de saúde ou nutricionais.

Así as cousas, o director de compras da Sirena, Daniel Lorente, reivindicou a presenza da sustentabilidade e o “futuro” nas capturas do mar e analizou o crecemento da categoría de conxelados durante o último ano.

VENDAS A DISTANCIA

Adicionalmente, a directora xerente de Fedepesca, María Luisa Álvarez, a responsable de proxectos da Lonxa de Almería, Elvira Morote; e o responsable de produtos frescos de Carrefour España, Jorge Alberto Martínez, abordaron a dixitalización e a eclosión da venda de produtos do mar a distancia xurdidas como consecuencia da pandemia.

Do mesmo xeito, o director xeral de Freskibo, Salvador Ros, apuntou ao aumento da adquisición de produtos do mar envasados fronte aos puntos de venda asistida durante a crise sanitaria. “A covid-19 deu moitísima visibilidade a unha categoría relativamente descoñecida para os consumidores e, moitos deles, descubriron que o pescado envasado ten atributos positivos como practicidad ou seguridade alimentaria”, explicou.

ÚLTIMAS

O BNG e o Concello de Vigo cruzan críticas pola “inacción” ante o prezo da vivenda

O grupo municipal do BNG criticou este luns a "inacción" da Xunta e do...

Caballero presume dun 90 % de ocupación en Vigo polo Nadal e carga contra os “antiVigo”: “Desgústalles que nos vaia ben”

O alcalde de Vigo, Abel Caballero, cifrou no 90 % o nivel de ocupación...

Un home enfróntase a sete anos de prisión acusado de vender droga no bar que rexentaba en Baiona

Un home sentará este martes no banco dos acusados na sección quinta da Audiencia...

Luz Casal actuará en Vigo no Teatro Afundación en febreiro de 2026 dentro da súa nova xira

A cantante Luz Casal ofrecerá un concerto no Teatro Afundación de Vigo o vindeiro...