Os coñecidos cociñeiros Javier e Sergio Torres exercerán como imaxe e embaixadores gastronómicos da terceira edición do Vigo Seafest, que se celebra do 4 ao 7 de xullo nos xardíns de Elduayen (paseo das Avenidas) da cidade olívica.
Nesta edición, que foi presentada este venres por responsables da Cooperativa de Armadores de Vigo (organizadora do evento), participarán 12 restaurantes da área viguesa coas súas propostas de cociña de autor e, para non deslucir a celebración, colocaranse lonas con imaxes do porto nos valos que impiden o acceso ao paseo de madeira (colocadas tras o afundimento de parte do peirao durante o festival Ou Marisquiño en agosto de 2018).
Como en anteriores anos, a oferta gastronómica completarase con talleres infantís, actividades deportivas, paseos en barco e actuacións musicais, entre as que destacan os concertos de The Secret Investment, Antonio Lizana, Clarence & Bekker Band, e Aurora & The Betrayers.
No acto de presentación do festival, os irmáns Torres (por vídeo conferencia) aplaudiron a iniciativa da Cooperativa de Armadores (Arvi) e eloxiaron o “esforzo” e traballo das xentes do mar, para permitir que cheguen ás mesas produtos de calidade como o peixe fresco.
EXALTACIÓN DO PEIXE
O presidente de Arvi, Javier Touza, lembrou que o Vigo Seafest naceu e mantense cun obxectivo principal, o de “exaltar a calidade e variedade” dos produtos do sector, nunha cidade que é “centro mundial da pesca”.
Así mesmo, engadiu, o evento permitirá dar a coñecer as “boas prácticas que caracterizan” á frota, en materia de sustentabilidade ambiental, social e económica.
Por outra banda, fixo fincapé na necesidade de fomentar o consumo de peixe e produtos do mar entre os máis novos, que terán un protagonismo especial nesta edición do festival. De feito, o 3 de xullo terá lugar o V Conferencia Internacional sobre o futuro da pesca, na que “os nenos terá un papel moi relevante”.