Unha fronteira para os ‘sen teito’ en Vigo

Torrecedeira os pescadores patio interior / Miguel Nuñez

Nas escaleiras do edificio dos Pescadores, do Barrio de Torrecedeira, instalouse un valo para evitar unha realidade que os veciños levaban meses denunciando, sen recibir contestación algunha por parte do Concello. A dos centos de persoas que semana tras semana se sentaban nelas para beber alcol, chegando a mexar ou pelexar nas mesmas.

Torrecedeira patio interior de Torrecedeira / Miguel Nuñez

O albergue está fronte ao lugar e centos de persoas quedan fóra del cada mes, 201 en agosto, moitas delas con problemas de bebida. Tanto a Acampada contra a pobreza, por tódalas persoas que non caben no edificio do albergue e teñen que durmir nas rúas, como os veciños de Torrecedeira, para evitar este tipo de situación, claman pola creación doutro albergue que se sume a este, noutra zona da cidade.

edificio dos pescadores
edificio Dos pescadores, patio interior na zona de torrecedeira /Miguel Nuñez

Non chegou a contestación por parte do ente municipal, si o “parche”: este valo que non soluciona o problema e dificulta o tránsito de persoas pero aforra aos veciños unha pequena parte das incomodidades que sofren.

Patio interior bloque dos pescadores Torrecedeira / Miguel Nuñez

DEIXAR UN COMENTARIO

Please enter your comment!
Please enter your name here