InicioVigo e contornaVigoRealidade aumentada para coñecer o fondo mariño da ría de Vigo

Realidade aumentada para coñecer o fondo mariño da ría de Vigo

O proxecto Subgo busca achegar ao público a riqueza mariña das costas galegas mediante o emprego desta tecnoloxía.

PUBLICADO O

- Advertisement -

Silvia Iglesias e Sara Carrasco, integrantes da cooperativa 13 grados, son as promotoras de Subgo, un proxecto de educación ambiental que pretende achegar ao público a riqueza submarina das costas galegas mediante realidade aumentada.

A iniciativa incluirá fotografías, ilustracións, actividades interactivas e a experiencia inmersiva en 360º polas paisaxes submarinas da ría de Vigo. “O obxectivo é que os visitantes descubran o medio mariño que os rodean e o seu gran valor patrimonial dunha forma diferente, concienciándoos sobre a súa conservación e sostibilidade”, sinala Iglesias.

Os fondos pouco profundos da ría de Vigo, as súas plataformas de cultivo ou os bosques de algas serán os grandes protagonistas destas imaxes, aínda que o propósito é que a inicativa poida expandirse a máis localizacións, tanto a nivel galego como a outras rexións.

Subgo está en fase de desenvolvemento na actualidade. A previsión é que o proxecto se lance ao mercado nun prazo máximo dun ano e que poida expoñerse en centros educativos, de investigación e divulgación científica, muses ou centros de interpretación.

ÚLTIMAS

O Museo do Mar de Galicia difunde o legado de Luísa Villalta cunha mostra do seu legado e traxectoria

O director xeral de Cultura, Anxo M. Lorenzo, inaugurou este luns no Museo do...

Alerta na praia de Samil por exercicios de rescate marítimo

Un exercicio de adestramento de rescate marítimo alertou na tarde deste luns aos bañistas...

Abren dilixencias previas por verteduras da cidade deportiva do Celta tras denuncias ecoloxistas

O Xulgado de Instrución número 2 de Vigo notificou a Ecoloxistas en Acción a apertura de dilixencias previas...

Atopan unha nova alga moi invasora na ría de Vigo

O grupo de investigación BioCost, do Centro Interdisciplinar de Química e Bioloxía da Universidade...