InicioSociedadeVigo acolle un encontro sobre os avances no control do uso de...

Vigo acolle un encontro sobre os avances no control do uso de antioxidantes

Xuntáronse preto dun centenar de investigadores.

PUBLICADO O

- Advertisement -

Preto dun centenar de investigadores presentaron en Vigo avances sobre o control da oxidación lipídica e o uso de antioxidantes, dentro do seu traballo para minimizar os efectos nocivos desta reacción química sobre os alimentos e a saúde.

Tal como se recolle no Diario Oficial da Universidade de Vigo (Duvi), a oxidación lipídica é unha reacción química na natureza cuxas principais consecuencias son a formación de radicais libres, o que degrada os alimentos e inflúe no envellecemento.

“Este proceso ten, por tanto, un importante impacto tanto na saúde alimentaria e humana como na economía, polo que os científicos de todo o mundo traballan para avanzar no control desta reacción”, indica o Duvi.

Moitos destes investigadores reuníronse esta semana en Vigo no 4º Simposio Internacional de Oxidación Lipídica onde o director do comité local organizador, Carlos Bravo, puxo de manifesto que para facer fronte á oxidación se utilizan antioxidantes co obxectivo de controlala. Por iso, as conferencias centráronse nos métodos de avaliación dos devanditos antioxidantes, entre outros temas.

ÚLTIMAS

Centos de médicos reclaman en Vigo un estatuto propio: “Non queremos atendervos mal nin con pouco tempo”

Centenares de médicos saíron á rúa este xoves en Vigo para pedir un estatuto...

Ultimato de Caballero á Deputación para a firma do convenio para a piscina de Teis: “Xa non fago paripés”

O alcalde de Vigo, Abel Caballero, expuxo este xoves un ultimato á Deputación de...

‘Gargallada Científica’, científicos da UVigo con alma de divulgadores e corazón de contacontos

Empregar o humor sen renunciar ao rigor, e facelo en galego. Esta é a...

Pontón esixe á Xunta mercar Povisa: “Na sanidade privada non ven pacientes, ven clientes”

A portavoz nacional do BNG, Ana Pontón, urxiu unha vez máis a compra do...