InicioSociedadeUn proxecto europeo utilizará as novas tecnoloxías para rastrexar especies de peixe

Un proxecto europeo utilizará as novas tecnoloxías para rastrexar especies de peixe

Un proxecto europeo que utilizará novas tecnoloxías para garantir a rastrexabilidade e a "autenticidade" de especies de peixe desenvolverase co obxectivo de combater a fraude neste ámbito.

PUBLICADO O

- Advertisement -

Un proxecto europeo que utilizará novas tecnoloxías para garantir a rastrexabilidade e a “autenticidade” de especies de peixe desenvolverase co obxectivo de combater a fraude neste ámbito.

Esta iniciativa, denominada Surefish, conta coa participación da Asociación Nacional de Fabricantes de Conservas de Peixes e Mariscos (Anfaco-Cecopesca), segundo indicou esta entidade nun comunicado.

Deste xeito, aplicaranse Tecnoloxías da Información e a Comunicación (TIC), solucións de ‘blockchain’ ou cadea de bloques e etiquetaxes e embalaxes intelixentes con este fin. Ademais, harmonizaranse e validarán métodos analíticos e sensoriais innovadores e crearase unha rede transnacional de laboratorios.

Así, aspírase a fomentar o consumo de peixe, mellorar a seguridade alimentaria na cadea de subministración e promover a innovación no mesmo. Así mesmo, Surefish permitirá que os consumidores reciban información sobre a rastrexabilidade e a autenticidade do peixe ao que acceden mediante unha aplicación móbil para favorecer a súa confianza no sector pesqueiro mediterráneo.

En concreto, esta iniciativa foi financiada a través de convocatoria da Alianza para a Investigación e a Innovación na área Mediterránea (Curmá) de 2019 do programa Horizonte 2020 da Unión Europea (UE). O orzamento do proxecto ascende a 1,6 millóns de euros e, o seu período de execución, a 36 meses.

COORDINACIÓN

A consultora italiana ENCO SRL coordina Surefish, no que participan 13 socios de Italia, Exipto, Líbano, Tunes e España. Precisamente, no país ibérico, ademais de Anfaco-Cecopesca, colaboran no proxecto o Centro Nacional de Tecnoloxía e Seguridade Alimentaria (CNTA), o Instituto Tecnolóxico da Embalaxe, Transporte e Loxística (Itene), e a empresa de instrumentación geotécnica e estrutural INGE.

O desenvolvemento da iniciativa finalizará coa execución de catro proxectos piloto nos países participantes. Así, a proba principal realizarase en anchoas frescas e marinadas en Tunes. Mentres, en Exipto aplicarase a filetes frescos de tilapia cultivada, en Líbano, a meros frescos, e, España, a atún vermello.

ÚLTIMAS

O Marisquiño cambia o percorrido do seu descenso urbano, que acabará no Centro Comercial A Laxe

O festival da cultura urbana O Marisquiño anunciou este xoves un cambio de percorrido...

Cortado un carril da A-55 tras o incendio nun camión portavehículos en Tui

Axentes da Garda Civil de Tráfico procederon a cortar o carril dereito da A-55 en...

O Tribunal Supremo non admite o recurso do Concello de Vigo polo cobro de 1,1 millóns por parte da Xunta

O Tribunal Supremo ditou un auto no que inadmite o recurso de casación presentado...

Sanitarios de Vigo piden “tolerancia cero” contra a violencia no PAC ao ser “punto negro” de ataques

Profesionais sanitarios da área de Vigo volveron a concentrarse este xoves para esixir "tolerancia...