O ministro de Consumo, Alberto Garzón, puxo en valor este luns o traballo do Laboratorio Nacional de Biotoxinas Mariñas situado no campus universitario de Vigo, que está á “vangarda” da UE e que recibirá un investimento de 1,3 millóns de euros do Goberno central.
Segundo subliñou o ministro, o traballo que fan os técnicos e investigadores deste centro é crucial para proporcionar ás consumidores “garantías” sobre a calidade dos alimentos, entre eles os mexillóns, e para evitar problemas de saúde pública.
Garzón sinalou que o Goberno de España está comprometido co traballo deste centro e o Ministerio de Consumo asinou un convenio de colaboración co CSIC, a través de Instituto Español de Oceanografía, para investir 1,3 millóns de euros nos próximos dous anos neste laboratorio vigués.
O acordo promoverá a investigación sobre as biotoxinas mariñas, así como o intercambio de coñecementos con outros grupos científicos punteiros na materia. “Esta colaboración é fundamental porque axudará a estudar como o cambio climático está a ameazar a especies como o mexillón. Ademais, garantirá que o consumo deste alimento é seguro e de calidade en España e no resto da Unión Europea”, subliñou o ministro.
VETO Á PESCA DE FONDO
Por outra banda, os xornalistas preguntaron ao ministro de Consumo pola súa opinión sobre a decisión da UE de vetar a pesca de fondo en 87 áreas de augas comunitarias, pero Alberto Garzón evitou pronunciarse, alegando que carece de información.
“A verdade é que non teño información suficiente (…) porque é a primeira noticia que teño”, desculpouse o ministro, no mesmo día en que o Goberno de España, por boca do ministro de Agricultura, Pesca e Alimentación, Luís Planas, avanzou que sopesa acudir ao Tribunal de Xustiza da UE para recorrer esa medida, “se hai base xurídica”.