O Ranking Global de Materias Académicas (GRAS, polas súas siglas en inglés) de 2020, elaborado por Xangai Ranking Consultancy, situou a Universidade de Vigo (UVigo) entre as 100 mellores institucións educativas do mundo nos ámbitos de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos e Oceanografía.
Segundo trasladou a UVigo nun comunicado, este ‘ranking’ clasifica as mellores universidades a nivel mundial de acordo con 54 ámbitos e incluíu a institución educativa da cidade olívica entre as de referencia en 12 materias.
Esta clasificación, que inclúe máis de 1.800 universidades de 90 países, avalía indicadores que miden a calidade da investigación, a colaboración internacional, a investigación e os recoñecementos académicos.
En concreto, a Universidade de Vigo ocupou unha posición destacada en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos, onde se atopa entre as 75 mellores institucións, e Oceanografía, un ámbito no que figura entre as 100 primeiras universidades. Así, mellorou as súas posicións nestas áreas en relación ao ano anterior.
SOBE NO RANKING
De feito, na materia de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos pasou do bloque comprendido entre as 76 e as 100 primeiras universidades ao tramo situado entre as posicións 51 e 75. Deste xeito, a nivel español, situouse por detrás da Universidade de Valencia, a Universidade Politécnica de Valencia, a Universidade de Granada e a Universidade de Sevilla, así como no mesmo tramo que as de Lleida e Rovira i Virgili.
Mentres, na materia de Oceanografía, a UVigo pasou do bloque 101-150 ao 76-100 e, a nivel estatal, situar por detrás das universidades de Barcelona e Baleares e no mesmo grupo que a Autónoma de Barcelona.
Ademais, a UVigo forma parte das 200 mellores universidades en Enxeñaría de Telecomunicación e das 300 máis valoradas en Xestión Turística. Así mesmo, atópase nos ‘rankings’ que integran as 500 universidades máis prestixiosas nos ámbitos de Ciencias da Terra, Ecoloxía, Ciencias Atmosféricas, Enxeñaría Eléctrica e Electrónica, Enxeñaría Química, Ciencias e Enxeñaría da Enerxía, Biotecnoloxía e Ciencias Agrícolas.