InicioSociedadeUn profesor asociado da Universidade de Vigo, primeiro experto mundial en carne...

Un profesor asociado da Universidade de Vigo, primeiro experto mundial en carne segundo o ‘ranking’ norteamericano Expertscape

José M. Lorenzo é responsable da área de Tecnoloxía de Produtos, Procesos e Envasado de Alimentos do Centro Tecnolóxico da Carne de Galicia.

PUBLICADO O

- Advertisement -

O ‘ranking’ da páxina web norteamericana Expertscape situou ao profesor asociado da Universidade de Vigo (UVigo) José M. Lorenzo como o primeiro experto mundial en carne.

Segundo trasladou a universidade, Lorenzo exerce como profesor asociado da área de Tecnoloxía dos Alimentos da Facultade de Ciencias do campus de Ourense e responsable da área de Tecnoloxía de Produtos, Procesos e Envasado de Alimentos do Centro Tecnolóxico da Carne de Galicia.

A este respecto, este profesional valorou o recoñecemento de Expertscape, cuxo ‘ranking’ clasifica persoas e institucións de acordo coa súa experiencia en máis de 29.000 temas biomédicos. Así, destacou que se valorou a súa traxectoria científica a nivel internacional e as investigacións que realizou no Centro Tecnolóxico da Carne e a universidade.

Ademais, Lorenzo resaltou que a distinción foi outorgada desde un país no que a carne representa un alimento básico da alimentación e que concentra gran parte da investigación da área. Así, explicou que este recoñecemento o anima a continuar o seu traballo e esperou que lle “abra a porta a novas colaboracións con outras institucións e investigadores” a nivel nacional e internacional.

En concreto, a clasificación está enfocada na medicina, pero publica ‘rankings’ de distintas disciplinas técnicas e científicas. Así, o posto de José M. Lorenzo estableceuse en base aos 117 artigos que publicou desde 2010 este autor, que competiu con 90.836 expertos en carne a nivel internacional.

Así mesmo, este profesional remarcou a necesidade de pór en valor a investigación realizada no ámbito da carne e destacou que Galicia representa o primeiro produtor a nivel nacional nos ámbitos avícola e porcino.

Así, ante a demanda de produtos baixos en graxas, incidiu en que resulta precisa “unha reformulación” da oferta do sector cárnico galego que conxugue as “características organolépticas dos produtos tradicionais”, sen afectar o seu sabor, coa demanda nutricional dos consumidores.

Por iso, Lorenzo subliñou a importancia dunha investigación neste ámbito que permita mellorar a competitividade do sector e “valorizar o tecido empresarial galego” a través dunha contribución ao desenvolvemento socioeconómico de Galicia e a modernización das súas empresas, en especial, as de menor tamaño.

ÚLTIMAS

Fin á folga en Radioloxía en Vigo: o Sergas acepta sumar un terceiro médico de garda

O Servizo Galego de Saúde (Sergas) e radiólogos de Vigo alcanzaron este xoves un...

Morre apuñalado un home na antiga estación de bus en Vigo

Un home faleceu na tarde deste xoves en Vigo tras ser apuñalado na contorna...

Caballero arremete e eleva a batalla polo Mundial 2030: “A Xunta non quere pagar Balaídos”

O alcalde de Vigo, Abel Caballero, volveu cargar contra a Xunta, asegurando que "non...

Vigo paraliza idea dunha facultade de Medicina tras o preacordo para a docencia descentralizada

A Xunta de Galicia e os reitores das tres universidades galegas acadaron un preacordo...