A Asociación Española de Almacenistas, Importadores, Exportadores e Transformadores de Produtos da Pesca e Acuicultura, Conxemar, presentou este mércores o seu XI Congreso Internacional Conxemar-FAO e o seu XXIV Feira Internacional de Produtos do Mar Conxelados, que levarán a cabo a primeira semana de outubro co foco posto na transformación azul.
En concreto, o Congreso terá lugar o día 2 de outubro na Sede de Afundación en Vigo e centrarase na necesidade de repensar a cadea de valor dos produtos do mar de forma sustentable. Ao día seguinte, abrirá a feira no Instituto Feiral de Vigo (Ifevi), que mostrará a innovación e a sustentabilidade do sector durante tres días.
“A cadea de valor dos produtos do mar atópase en plena transformación, polo que resulta fundamental reformular como se abordan as estratexias, dentro dunha contorna complexa e volátil. Baixo esta premisa, Conxemar e FAO, a Organización das Nacións Unidas para a Agricultura e a Alimentación, unen de novo as súas forzas para presentar o XI Congreso Internacional Conxemar-FAO, un evento que porá o foco na transformación de toda a cadea de valor dos produtos do mar”, reivindicou a organización nun comunicado.
O programa do Congreso contempla o debate sobre seis grandes eixos: a transformación azul e a necesidade de repensar a cadea de valor dos produtos do mar, a importancia da integridade de marca, o futuro da pesca e os seus modelos de xestión, a responsabilidade social na cadea de valor, as estratexias de negocio, e rastrexabilidade e consumidor.
Algúns dos relatores confirmados que exporán os seus puntos de vista son María Sapiña, xerente de Medio de Mercadona; Marcelo Vasconcellos, fishery officer de FAO; Andy Hickman, presidente de Sexa Alliance (Seafish); Marcelo Otero, xerente de Vendas de Blumar, ou Nuno Cosme, director corporativo de Sustentabilidade de Nova Pescanova.
Pola súa banda, a feira unirá un ano máis a almacenistas, importadores, exportadores, transformadores, fabricantes, distribuidores, ou subministradores de frigoríficos ou maquinaria, entre outros servizos auxiliares. O ano pasado, máis de 26.000 profesionais participaron no evento, procedentes dun centenar de países.