O CSIC presenta innovacións desenvolvidas para a etiquetaxe e a autentificación de produtos do mar

O evento desenvólvese de modo presencial en Vigo e en formato virtual e incluirá relatorios dos socios do proxecto.

Mexilón/ Photopin

Un evento organizado polo Instituto de Investigacións Mariñas (IIM) do Consello Superior de Investigacións Científicas (CSIC) presenta métodos desenvolvidos para a etiquetaxe e a autentificación de produtos do mar este mércores e este xoves en Vigo.

O II Simposio Internacional sobre Etiquetaxe e Autenticidade dos Produtos do Mar, ILLAS 2021, busca difundir os principais resultados alcanzados polo grupo Bioquímica de Alimentos do IIM no marco do proxecto europeo Seatraces, financiado por Interreg Atlantic Area, segundo detalla o CSIC.

Deste xeito, o evento desenvólvese de modo presencial en Vigo e en formato virtual e incluirá relatorios dos socios do proxecto. En concreto, arrincou este mércores coa investigadora do CSIC e coordinadora de Seatraces, Carmen González Sotelo, e estreará un documental sobre este proxecto realizado pola axencia creativa Esmerarte e dirixido por Alberto Baamonde.

Nesta primeira xornada abordaranse temas relacionados cos métodos desenvolvidos para a autentificación de produtos do mar e o control da produción e a calidade do peixe, así como a súa orixe xeográfica.

Así mesmo, este xoves, o simposio centrarase en casos de estudo sobre a rastrexabilidade na industria, como o mexillón de Galicia, o atún vermello de Almadraba e as recoiro de Setúbal (Portugal). Tamén se presentará unha plataforma de comunicación sobre a autenticidade de produtos do mar, Seatracenet, e celebrarase un debate relativo á importancia da rastrexabilidade e a contribución de Seatraces á mesma.

Adicionalmente, exporanse os resultados de enquisas realizadas a consumidores de Portugal, Francia, Reino Unido, Irlanda, Alemaña e España no marco do proxecto sobre rastrexabilidade e etiquetaxe.