InicioSociedadeVigo acolle un encontro sobre os avances no control do uso de...

Vigo acolle un encontro sobre os avances no control do uso de antioxidantes

Xuntáronse preto dun centenar de investigadores.

PUBLICADO O

Preto dun centenar de investigadores presentaron en Vigo avances sobre o control da oxidación lipídica e o uso de antioxidantes, dentro do seu traballo para minimizar os efectos nocivos desta reacción química sobre os alimentos e a saúde.

Tal como se recolle no Diario Oficial da Universidade de Vigo (Duvi), a oxidación lipídica é unha reacción química na natureza cuxas principais consecuencias son a formación de radicais libres, o que degrada os alimentos e inflúe no envellecemento.

“Este proceso ten, por tanto, un importante impacto tanto na saúde alimentaria e humana como na economía, polo que os científicos de todo o mundo traballan para avanzar no control desta reacción”, indica o Duvi.

Moitos destes investigadores reuníronse esta semana en Vigo no 4º Simposio Internacional de Oxidación Lipídica onde o director do comité local organizador, Carlos Bravo, puxo de manifesto que para facer fronte á oxidación se utilizan antioxidantes co obxectivo de controlala. Por iso, as conferencias centráronse nos métodos de avaliación dos devanditos antioxidantes, entre outros temas.

ÚLTIMAS

Asistidas un pai e a súa filla en Vigo tras producirse un incendio na súa vivenda

Dúas persoas, un pai e unha filla, necesitaron asistencia en Vigo este xoves tras producirse...

Emilio Sotelino ou a Asociación de Viúvas Demócratas entre os Vigueses Distinguidos 2024

O pleno de Vigo aprobou este luns por unanimidade nunha sesión extraordinaria os novos Vigueses...

O goberno de Vigo aproba o marco orzamentario ata 2027 e prevé investimentos por valor de 33 millóns cada ano

O alcalde de Vigo, Abel Caballero, anunciou que o goberno local aprobou o marco...

Pechados parques e espazos arbóreos da cidade de Vigo debido ao temporal

O Concello de Vigo restrinxiu por seguridade o acceso aos parques e espazos arbóreos...