InicioZona Franca de Vigo deseñará un plan que aumente a competitividade do...

Zona Franca de Vigo deseñará un plan que aumente a competitividade do sector hortofrutícola no Baixo Miño

O plan estratéxico incluirá un diagnóstico sectorial, obxectivos e actuacións específicas e realistas para mellorar a competitividade da actividade hortofrutícola.

PUBLICADO O

O Consorcio da Zona Franca de Vigo elaborará un plan estratéxico para contribuír á mellora da competitividade do sector hortofrutícola na comarca pontevedresa do Baixo Miño.

Para iso, o delegado do Estado na Zona Franca, David Regades; asinou un protocolo coas alcaldesas de Tomiño e O Rosal, Sandra González e Ánxela Fernández, respectivamente; e o rexedor da Guarda, Antonio Lomba. O plan que se desenvolverá será participativo e terá en conta achegas do sector e axentes da comarca, segundo detalla a Zona Franca.

Regades destacou que un dos ámbitos de actuación da Zona Franca comprende analizar a actividade económica “para establecer os mecanismos necesarios para a toma de decisións” e “a mellora da competitividade da contorna, o crecemento económico e a xeración de emprego”.

Así, recalcou que o sector hortofrutícola resulta “clave” no Baixo Miño e augurou que a aceleración da transición a unha novo paradigma económico e social que levou a pandemia “creará novas oportunidades”.

A alcaldesa de Tomiño afirmou que a realización deste plan resulta “imprescindible para planificar o futuro do agro na comarca” ao ofrecer “unha foto fixa de onde se está” e “unha previsión fundamentada de onde quere chegar o sector agrícola”.

Neste sentido, o rexedor da Guarda asegurou que o “compromiso” que leva esta análise por parte da Zona Franca “servirá para ter a presenza dunha das entidades de referencia do mundo empresarial no territorio”. Mentres, Ánxela Fernández sinalou ao sector como o “motor” da zona e subliñou que o protocolo asinado será “clave” en “o desenvolvemento do tecido empresarial no futuro”.

PLAN ESTRATÉXICO

O plan estratéxico incluirá un diagnóstico sectorial, obxectivos e actuacións específicas e realistas para mellorar a competitividade da actividade hortofrutícola. Así, a consultora Auren iniciará de inmediato os estudos para o documento e presentará os resultados tras un ano.

O traballo constará de sete fases, o diagnóstico estratéxico, talleres, o estudo de casos de éxito, a definición de liñas crave para o sector, un plan operativo, propostas de colaboración e instrumentos públicos de axuda e monitorización.

O obxectivo é determinar directrices para un proxecto a longo prazo, facilitar a transformación e aproveitar sinerxías e a capacidade de internacionalización do sector dada a proximidade á fronteira, ademais das posibilidades de colaboración público-privada.

Tamén se buscará definir actuacións que permitan impulsar o crecemento e a competitividade do sector hortofrutícola, articular liñas de actuación de acordo coa Estratexia Española de Desenvolvemento Sustentable, a Axenda 2030 e pór en valor da actividade hortofrutícola da comarca.

ÚLTIMAS

Chega aos Play Doc ‘Salvaxe, Salvaxe’ un filme ecoloxista galego premiado en Málaga

O filme galego ‘Salvaxe, Salvaxe’ chega a Galicia este mes de maio, despois de...

Encontrado o cadáver dunha muller dentro dun coche aparcado nun parking de Samil

O cadáver dunha muller foi achado dentro dun coche que estaba aparcado nun parking...

A oposición viguesa denuncia que Caballero veta o pronunciamento da Corporación sobre a saída sur e o AVE a Porto

Os grupos da oposición no Concello de Vigo denunciaron este mércores que o goberno...

Saen de prisión os tripulantes do MV Karar coa obrigación de comparecer quincenalmente

Os 14 tripulantes do MV Karar, interceptado en abril de 2020 cando navegaba cara...