Gonzalo Caballero destaca en Vigo a “oportunidade” dos Fondos Europeos para o sector das conservas

Apunta ao papel "referente" desta industria galega a nivel europeo.

O secretario xeral do PSdeG, Gonzalo Caballero, e o secretario xeral de Anfaco-Cecopesca, Juan Manuel Vieites, tras reunirse con representantes do partido e a entidade

O secretario xeral do PSdeG, Gonzalo Caballero, sinalou os fondos europeos do mecanismo Next Generation como unha “oportunidade” para potenciar a “innovación” no sector conserveiro e a súa transición dixital e ecolóxica.

Tras manter un encontro con representantes de Anfaco-Cecopesca en Vigo, remarcou a necesidade de apoiar a este sector galego para que se manteña como un “referente” no continente e afronte unha adaptación á “realidade” posterior á pandemia de acordo coas tendencias que lle permitirán incrementar a súa aposta pola “innovación” e a “vangarda”.

Neste sentido, o xefe de filas dos socialistas galegos advertiu de que os fondos Next Generation representan unha “oportunidade” que non se debe perder para o sector e remarcou a importancia de alcanzar unha “gran alianza” en defensa do mesmo.

Deste xeito, Gonzalo Caballero puxo en valor a capacidade de produción e investigación do sector, así como de desenvolvemento de novos produtos e de acceso a diferentes mercados, aínda que afirmou que necesita o “impulso” de “todas as administracións” para manter a súa “vitalidade” e “puxanza” no escenario posterior á pandemia.

Pola súa banda, o secretario xeral de Anfaco-Cecopesca, Juan Manuel Vieites, subliñou a importancia de que o sector “non perda a oportunidade” de acceder a fondos europeos para afrontar os seus retos de futuro, así como dunha vixilancia e un control que garantan un campo de xogo nivelado.

Tamén puxo o foco na “preocupación” que supoñen acordos comerciais entre a Unión Europea (UE) e terceiros países e posibles reformas laborais para as empresas conserveiras. Ademais, incidiu na necesidade de adaptarse ás novas tendencias para continuar a potenciación da cadea mar-industria, na que “o sector conserveiro xoga un papel fundamental”.