A biotecnoloxía de alimentos vexetais, a debate virtual na UVigo

O ciclo está dirixido ao persoal investigador predoutoral e postdoctoral con interese en propiedades saudables de alimentos vexetais.

Alimentos vexetais. UNIVERSIDADE DE VIGO

O Campus Remoto da Universidade de Vigo (UVigo) acollerá un ciclo de conferencias virtuais sobre avances en biotecnoloxía de alimentos vexetais que se iniciarán este venres e continuarán os próximos días 12 e 19 de xuño.

Segundo trasladou a universidade nun comunicado, o evento, denominado ‘Plant-Food Guarantee and Improvement’, busca poñer en valor a investigación realizada neste ámbito na UVigo e abordará a mellora e a garantía de calidade e seguridade de alimentos vexetais.

O ciclo está dirixido ao persoal investigador predoutoral e postdoctoral con interese en propiedades saudables de alimentos vexetais. Tamén se relaciona co aproveitamento de descartes para recuperar ingredientes bioactivos con efectos preventivos contra patoloxías dexenerativas e o desenvolvemento de novos produtos con valor engadido, como alimentos enriquecidos.

As sesións estarán introducidas polo profesor Bruno Mezzetti, tras o que terán lugar intervencións de grupos participantes e mesas de discusión sobre os temas abordados. Tamén contarán coa participación do catedrático da UVigo Jesús Simal-Gándara, o profesor Maurizio Battino e Francesca Giampieri.

En concreto, a sesión deste venres virará ao redor das bases científicas de estratexias e ferramentas de mellora da produción de calidade en alimentos vexetais. Ademais, a conferencia do próximo venres, día 12, abordará aspectos máis tecnolóxicos, como o uso da biotecnoloxía no desenvolvemento de novos produtos de alto valor engadido.

Finalmente, o ciclo finalizará o venres 19 de xuño coa realización de tres intervencións sobre a seguridade e a eficacia do desenvolvemento de novos produtos con fins cosméticos e alimentarios.