A tapa ‘Bagoaz‘, elaborada por La Carpintería Gastrobar Restaurante, alzouse este luns co premio á Mellor Tapa da sexta edición do Concurso ‘Petisquiño’ organizado pola Federación Provincial de Empresarios de Hostalaría de Pontevedra e no que colaboraron Adegas Grandes Pagos (Fraga do Curvo), Vive Vigo, a Deputación de Pontevedra e o Concello de Vigo.
Así, este establecemento será premiado con asistir ao Salón Gourmet, así como cunha bolsa de viaxe valorada en 500 euros, segundo deu a coñecer este luns na entrega de premios levada a cabo no Mercado do Progreso.
Nesta edición, tal como informaron nun comunicado os organizadores, participaron un total de 52 establecementos hostaleiros e a elección dos gañadores foi determinada polos resultados obtidos, por unha banda, das valoracións dun xurado profesional e, por outro, dun xurado popular.
Desta maneira, o premio á Tapa máis Tradicional levouno Pura & Concha, mentres que a Tapa máis Innovadora foi a de Trepia Gastronomía. Pola súa banda, A Central Gastro elaborou a Tapa con Mellor Presentación e a Máis Popular fíxoa A Pintxoteca.
En canto ao premio á Mellor Tapa, o quinto posto foi para María Manuela, o cuarto para A Culler de Teresa, o terceiro para calma Chicha e en segundo lugar situouse Nikko Espazo Gastronómico.