A exportación española de conservas e preparados de peixe e marisco increméntase un 6% respecto de 2018

Marisco da ria © Miguel Nuñez

A exportación española de conservas, semiconservas e preparados de peixe e marisco incrementouse un 6 por cento entre xaneiro e marzo de 2019 respecto dese período do ano anterior.

O valor destas exportacións elevouse un 6,31 por cento durante o tres primeiros meses deste ano en comparación cos mesmos de 2018, segundo recolleu Anfaco nun comunicado. Así, comercializáronse 50.450 toneladas en todo o mundo entre xaneiro e marzo de 2019 por un valor de 239 millóns de euros.

En concreto, o crecemento do volume de exportación de conservas foi do 7,93 por cento, cun total de 46.291 nos primeiros meses deste ano, e o do seu valor, do 8,47 por cento, cunha recadación de case 217 millóns de euros.

O principal produto comercializado en conservas é o atún, cun volume exportado de xaneiro a marzo de 2019 de 29.880 toneladas e un valor de máis de 153 millóns de euros, o que supuxo unha subida do 6 por cento en ambos os casos respecto ao mesmo período de 2018.

As conservas e preparados de sepias e luras rexistraron unha comercialización de 5.871 toneladas, o que supuxo que sexan as segundas con maior importancia. Os demais grupos de marisco rexistraron unha exportación de 4.368 toneladas e os de peixe, de 2.928 toneladas.

Os principais países compradores de produtos españois atópanse na Unión Europea (UE), que importa o 89 por cento do total. Deles, os que máis reciben son Italia, Francia e Portugal. Así mesmo, América recibe un 5 por cento da comercialización total, seguida por África, que importa un 3 por cento, e o resto de Europa, cun 2 por cento.