Vigo discute sobre a importancia da industria 4.0 e a dixitalización no sector alimentario

Xornada "Food Industry 4.0: Aplicacións da Industria 4.0 para mellorar a competitividade no sector" organizada por Anfaco / EP

O sector alimentario celebrou en Vigo unha xornada co fin de abordar a importancia da dixitalización como clave para mellorar a súa competitividade.

Na sesión, denominada ‘Food Industry 4.0: Aplicacións da Industria 4.0 para mellorar a competitividade no sector’, o secretario xeral de Anfaco-Cecopesca, Juan M. Vieites Baptista de Sousa, insistiu na importancia da innovación continua e da aposta pola tecnoloxía, así como da anticipación das empresas, segundo precisou a súa entidade.

Neste sentido, resaltou que a industria 4.0 e a dixitalización convertéronse nun motor da competitividade das empresas. Ademais, detallou que, de acordo co estudo de detección de oportunidades sectoriais en Industria 4.0 en Galicia, o 53 por cento das compañías alimentarias e bio da Comunidade xa comezaron a introducir a tecnoloxía nos procesos.

Nesta liña, destacou que a Industria 4.0 ofrece vantaxes en distintos ámbitos, como a xestión da información, a actualización da infraestrutura produtiva e a integración do cliente no desenvolvemento dos produtos. Ademais, concretou que os avances máis importantes son os relativos a Big Data, Cloud Computing e Data Analytics.

PROXECTO EMTYS

Neste contexto, presentouse tamén o proxecto EMTyS (Equipo Multiproceso Térmico e Simulación CFD e DEAS), que foi galardoado co programa de apoio Conecta Peme 2018 de GAIN, a Axencia Galega de Innovación, e conta co apoio do Fondo Europeo de Desenvolvemento Rexional (Feder).

Esta iniciativa, que comezou o seu desenvolvemento en marzo de 2018 e finalizará en setembro de 2020, céntrase deseñar ferramentas simuladoras térmicas e de procesos e en como aplicalas nun equipo multiproceso.

Así mesmo, o acto contou coa intervención de Jacobo Lloret, de INYCOM, José Rodríguez e Miguel López, de ASM Soft; e Ignacio Sancho, de KUKA Robotics; que abordaron solucións de dixitalización co fin de aumentar a eficiencia das operacións e o gasto enerxético dos procesos. Ademais, abordaron como servirse de ferramentas dixitais na seguridade alimentaria e a rastrexabilidade e presentaron as aplicacións da robotización nos procesos industriais.