Os beneficiarios de comida facilitada pola Fundación Provincial do Banco de Alimentos de Vigo a través de distintas organizacións incrementáronse en 1.300 desde o inicio da pandemia ata alcanzar os 24.000.
Así o detallou, a preguntas dos xornalistas, o vicepresidente da entidade, Iván Martínez, no marco dunha visita realizada este mércores pola subdelegada do Goberno na provincia de Pontevedra, Maica Larriba, ás instalacións da entidade na cidade olívica. Deste xeito, avanzou que se espera que o volume de demandantes de produtos increméntese en maior medida nos próximos meses.
Neste contexto, o presidente do Banco de Alimentos de Vigo, Pedro Pereira, sinalou que a provincia contaba cun gran volume de persoas en risco de exclusión antes da pandemia. Así, explicou que o freo da economía mergullada e o atraso acumulado no cobro de Expedientes de Regulación Temporal de Emprego (ERTE) foron algunhas das causas que motivaron o incremento da demanda de alimentos rexistrada na provincia.
Pola súa banda, a subdelegada do Goberno na provincia puxo en valor a adopción de medidas como a aprobación do Ingreso Mínimo Vital, que, segundo sinalou, permitirán paliar a situación das persoas máis vulnerables.
Adicionalmente, supervisou a primeira do tres entregas que realiza o Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación cada ano ao Banco de Alimentos e que, neste caso, estivo conformada por 212 toneladas que a entidade repartirá entre distintas organizacións.
En concreto, recibíronse carne, peixe, froita, leite e pasta, así como 13.00 quilos de produtos infantís, entre outros. Ademais, Maica Larriba lembrou que, habitualmente, a maior cantidade de produtos non perecedoiros entrégase no marco do segundo envío.
Tamén puxo en valor o traballo realizado pola entidade mediante os funcionarios e encargados de loxística nun momento no que o número de demandantes de alimentos incrementouse.