O Porriño acolle este fin de semana a Feira do Pan, que contará cun concurso de empanada e talleres infantís

A festa gastronómica contará con 16 postos de comida, dos que a maior parte corresponderán a panadarías, e coa participación de marcas convidadas como Requeixo dás Neves, Mirabeles do Roseira, Chocolates Antoxo.

O Porriño acolle este fin de semana a Feira do Pan, que contará cun concurso de empanada e talleres infantís. DEPUTACIÓN DE PONTEVEDRA

O Porriño (Pontevedra) acollerá durante este sábado e este domingo a Feira do Pan, que contará con catas deste produto, un concurso de empanada, un ‘showcooking’ e talleres infantís.

Segundo detallou nun comunicado a Deputación de Pontevedra, o evento, que este ano celebra a súa cuarta edición, busca enxalzar a singularidade deste produto e a súa elaboración, así como converter á localidade na súa capital galega.

Durante a presentación da feira, o deputado provincial Santos Héctor asegurou que estes eventos permiten promocionar os produtos da provincia, que se converten nun reclamo turístico para a zona das Rías Baixas. Ademais, a alcaldesa en funcións, Eva García da Torre, reivindicou o singular método de elaboración de pan utilizado no Porriño desde o século XVI e asegurou que este produto é un dos símbolos do municipio.

En concreto, a feira comezará este sábado ás 10,00 horas na Praza de San Benito e celebrarase baixo a lema ‘O Porriño, Capital Galega do Pan’. Ás 12,30 horas, a Escola de Hostalaría e Formación Profesional A Cancela das Neves realizará un ‘showcooking’ con produtos das marcas convidadas.

Tamén se celebrarán talleres infantís desde as 17,00 horas e un total de 25 comensais poderán catar Pan do Porriño, Pan de Cea, Pan de Fisterra, Pan de Moa e a Broa de Avintes de Portugal.

A festa gastronómica contará con 16 postos de comida, dos que a maior parte corresponderán a panadarías, e coa participación de marcas convidadas como Requeixo dás Neves, Mirabeles do Roseira, Chocolates Antoxo, Queixos Touza Vella, embutidos Distapor, a adega Señoría de Rubiós e cervexas Silvestres.