Impulso para a promoción das conservas de produtos do mar

As actividades permitirán mostrar aos consumidores o proceso de elaboración e presentación de receitas con conservas de peixes e mariscos, así como a promoción do seu consumo en colaboración co sector da restauración.

Juan Manuel Vieites, secretario xeral da Asociación Nacional de Fabricantes de Conservas de Peixes e Mariscos (Anfaco).. PAULA XUSTO-EUROPA PRESS

A Xunta de Galicia e Asociación Nacional de Fabricantes de Conservas de Peixes e Mariscos (Anfaco-Cecopesca) colaborarán no desenvolvemento de accións que buscarán a mellora da comercialización das conservas de produtos pesqueiros.

Estas actividades enmárcanse no convenio anual asinado este mércores pola conselleira do Mar, Rosa Quintana, e o secretario xeral de Anfaco-Cecopesca, Juan Manuel Vieites, e cuxa vixencia se estenderá ata o 30 de decembro.

En concreto, a Consellería do Mar destina 149.000 euros a esta colaboración, que contempla actividades de promoción enfocadas na contribución da competitividade e a sustentabilidade do sector conserveiro de produtos do mar. Tamén se busca apoiar ao sector da hostalaría dado o impacto da pandemia no mesmo.

As actividades permiten mostrar aos consumidores o proceso de elaboración e presentación de receitas con conservas de peixes e mariscos, así como a promoción do seu consumo en colaboración co sector da restauración.

No marco desta iniciativa inclúese o desenvolvemento dunha plataforma gastronómica en liña para promover o consumo destes produtos con información sobre o lugar no que poden degustarse.

Adicionalmente, baixo o paraugas do acordo prevese a creación dun sistema virtual de doazón de conservas a entidades sociais e a organización de catro xornadas sobre claves do futuro para o sector que incluirán a transformación dixital, a mercadotecnia, o I+D+i e a internacionalización.

O convenio engloba así mesmo a X Conferencia Mundial do Atún Vigo, unha actuación a través da que se busca analizar os retos aos que se enfrontan a industria e o mercado. Paralelamente, editarase unha publicación sobre a publicidade de conservas do mar no século XX, dixitalizaranse documentos do Museo Anfaco e elaboraranse pequenos vídeos para promover as conservas do mar.