InicioDeportesBalaídos cheira a Segunda

Balaídos cheira a Segunda

Un Celta impotente, con enormes lagoas defensivas e sen saber a que xoga, deixa escapar a vitoria ante un Mallorca cun xogador menos (2-2).

PUBLICADO O

O cheiro a Segunda División é cada vez maior en Balaídos. O Celta segue amosando os mesmos defectos que arrastra de tempadas anteriores. Xogo previsible, pouca mobilidade, impotencia, lagoas defensivas… A incapacidade dos celestes para manexar os partidos fai que equipos como o Mallorca saquen tallada. Os das islas sumaron o seu primeiro punto lonxe de Son Moix (2-2) grazas a un gol do croata Ante Budimir a falta de sete minutos e cando o seu equipo xogaba cun home menos por expulsión de Raillo.

O Celta de Vigo, incapaz de matar o duelo, seguirá na zona de descenso unha xornada máis tras encadear o seu terceiro partido seguido sen gañar en Balaídos.

Óscar García Junyent sorprendeu cun once no que estaban Kevin Vázquez, en lugar do capitán Hugo Mallo, e Brais Méndez, no canto de Santi Mina. Tamén regresaron ao once Pione Sisto e Lobotka, suplentes en Butarque.

O Celta saíu a dominar, cun Rafinha omnipresente. O ex azulgrana participou en todas as accións de perigo dos celestes. Da súa primeira conexión con Aspas saíu un potente disparo que se marchou fóra por pouco. Antes xa rozara o gol cun rebote que se envelenou o xusto para poñer en aprietos ao porteiro visitante.

Co Mallorca replegado, o Celta abriu o xogo ás bandas, sobre todo cara a á esquerda, onde Lucas Olaza exhibiu o seu fantástico golpeo. Un centro seu orixinou o primeiro tanto, despois dun espectacular remate de cabeza de Rafinha. Reina seguiuno coa mira. Era o minuto 20.

Pero a alegría apenas lle durou dez minutos ao conxunto galego. De Burgos Bengoetxea, despois de revisar a acción tras ser informado polo VAR, sinalou penalti por un pisotón de Aidoo sobre Budimir, moi protestado polos locais. Salva Sevilla puxo a igualada.

O tanto do empate danou ao Celta, que aínda así gozou dunha boa ocasión ao fío do descanso para poñerse de novo por diante, despois doutro gran centro de Olaza: Brais Méndez rematou alto.

Vicente Moreno, técnico do Mallorca, moveu ficha no intermedio para ter maior presenza en ataque con Cucho, pero o seu equipo atopouse pronto cun penalti en contra por unha infantil falta do colombiano sobre Olaza. Iago Aspas puxo o 2-1 desde os once metros aos cinco minutos da continuación.

Estirouse moito máis o conxunto bermellón, e o Celta atopou os espazos para saír ao contraataque. Nun deles, Iago Aspas estivo preto de plantarse no man a man ante Reina. Evitouno Valjent, moito máis rápido na carreira que o internacional español. Ao partido faltáballe ritmo polas continuas interrupcións.

Puido matar o encontro o Celta cun disparo de Pione Sisto que salvou, baixo paus, Valjent; e pagouno despois porque o Mallorca, cando xogaba con dez por expulsión de Raillo, igualou cun tanto do croata Budimir a falta de sete minutos para o final. Na prolongación, Reina cunha gran parada evitou o dobrete de Aspas e Santi Mina disparou lixeiramente desviado.

Un empate que sabe a derrota, xa que o Celta tiña a oportunidade de superar na táboa da clasificación ao Mallorca e saír así dos postos de descenso.

ÚLTIMAS

Estudantes de Vigo e Monforte álzanse con tres premios da competición educativa Young Business Talents

Dous equipos de alumnado do IES San Tomé de Freixeiro (Vigo) e un grupo...

A concelleira do PP de Vigo Irene Garrido presenta a súa renuncia para centrarse na súa actividade no Congreso

A concelleira do PP de Vigo Irene Garrido presentou este venres a súa renuncia...

O BNG promete ser “a primeira liña de defensa” de Vigo no Parlamento galego, fronte ao “abandono” da Xunta

O BNG trasladou este venres o seu compromiso de ser "a primeira liña de...

O TSXG confirma a sentenza dun xulgado de Vigo que declaraba legal a prórroga do servizo municipal de auga

O Tribunal Superior de Xustiza de Galicia (TSXG) confirmou a sentenza ditada en 2022...